Jílové u Prahy – Kamenice, červen 2023

18.06.2023

Jílové u Prahy – Kamenice, červen 2023
Jílové u Prahy 2023

Druhý červnový výlet nás zavedl do oblasti, kde jsme byli již před 12 lety. Tentokrát byla naplánována jiná trasa, která končila po cca 12 km v Kamenici. Krátce po opuštění města a lehkém vystoupání byl pěkný pohled jak na město, tak na další přírodu, až bylo chvílemi těžko uvěřit, že jsme kousek od Prahy. Klidná příroda, žádní turisté, krátké zastavení u velmi zajímavé Ringhofferovy hrobky, ale především perfektní počasí a ke konci také setkání s několika přítulnými koňmi korunovalo opravdu pohodový výlet. Po návratu proběhl pozdní oběd v Kolkovně na Budějovické, následovaný pochodem k metru Vyšehrad a pak ještě malá odbočka k Mekáči na Florenci, protože po náročném výletu čítajícím téměř 30 000 kroků, byla odměna ve formě zmrzliny zcela zasloužená.

Na tomto menším výletu byly poprvé nasazeny a řádně využity hodinky Garmin EPIX Pro (gen .2). Výhodou byla perfektní navigace, aniž by bylo třeba příliš úzkostlivě sledovat turistické značky. Na druhou stranu, občas se projevily jisté dětské nemoci nejnovější verze hodinek, jako bezdůvodné ukončení navigace, zobrazování podivné vzdálenosti do cíle apod.

Jílové u Prahy – Kamenice, červen 2023

Fotogalerie


Pokud máte zájem o nějakou z fotografií a rádi byste ji použili k soukromým nebo komerčním účelům, kontaktujte mě prosím, přiložte náhled, a uveďte požadované rozlišení, včetně účelu. Pokud jsou na fotografii osoby, bude třeba si vyžádat jejich souhlas!

Příbuzné fotoakce

Jílové u Prahy, červenec 2011
Jílové u Prahy 2011